Burçların Dostluk İlişkileri

Burçların Dostluk İlişkileri

Koç Burcu

Koç burçları yapısal olarak devamlı yeni insanlarla tanışmak isterler. Sürekli yeni kişiler ile diyalog halinde onları bulabilirsiniz. Arkadaşlık kurmayı severler ve inatçı olsalar bile herkesin dostluk kurallarına ayak uydurabilirler. Başarılı olmasındaki temel nedenlerini geniş bir çevreye sahip olmasına bağlar. Zihinsel ve enerjisel olarak ilişkilerine tamamen odaklanırlar ve dostlukları için elinden gelen her şeyi yapabilirler. Birden fazla dostu olabilir ve hepsiyle ayrı yakınlıklara sahiptir. Yeni bir dost edinmeden hayatlarına devam edemezler bu sayede çevresi baya geniştir. Koç burcu önceden oluşturulmuş bir arkadaş grubunun içine kolayca dâhil olabilir ortamın samimiyetine rahat bir şekilde ayak uydurabilir, yabancılık çekmezler. Tamamen samimi olsa da her zaman kendini bir payda geride tutmak isterler. Yakın arkadaşlarını çok fazla önemserler. Birçok yakını ve çevresi olmasına rağmen aslında en yakın dost diyebileceği insan sayısı azdır.

Boğa Burcu

Boğa burcu arkadaşlarına, dostlarına tamamen bağlıdır. Hiçbir burç ile kıyaslanamaz bir sadakate sahiptir. Güven vermesi, samimiyeti ve sıcaklığı ile arkadaşlarına karşı çok bağlıdır. İlk başlarda biraz kendini geri çeker ve gözlemlerde bulunurlar kendilerini hemen dost canlısı olarak göstermezler. Gelişigüzel bir dostluktan her zaman kaçınırlar. Yüksek sosyete dediğimiz toplumdan da arkadaşları vardır. Kendisi bu toplumdan olmasa da o arkadaşlarınca kabul edilir ve aralarında uyumlu olabilir. Çalışma günlerinin yoruculuğunu atmak için arkadaşları ile toplanır ve birlikte aktiviteler yaparlar. Bunu bir düzen haline getirir ve dostlarını hayatlarının bir parçası olarak görürler. Canı sıkılınca veya kötü bir olay yaşadığında unutmaya çalıştığı şeyleri en iyi dostlarıyken unutur. Aklına ilk olarak arkadaşları gelir ve onların yanında rahatlarlar.

İkizler Burcu

İkizler burcunun insan ilişkilerinde çok iyi olduğunu biliriz. Çok sayıda arkadaşı ve çevresi vardır fakat derin bir dostluğu çok az sayıda sahiptir ve böyle olmasını kendisi tercih eder. Arkadaşlık ilişkilerinde yükümlülükleri sevmez daha çok eğlence ve güzel zaman geçirmeyi isterler. İkizler heyecanına kapılır ve konuşmalarına bunu yansıtır ve arkadaşlarından da kendisini anlamasını beklerler. Yargılayıcı özellikleri çok gelişmiş olan ikizler, mantıksız bir olay üzerinde bile çok akıllıca yorumlarda bulunabilirler. Geçmişte konuştuğu şeylerden asla sorumlu tutulmak istemezler. Gerçek arkadaş dediği en yakınları sadece onları anlayabilirler. Genel olarak güvenilmez gözüyle bakılan bu burcu sadece en yakın arkadaşları tanıyabilir ve güvenilirliğini görebilirler. İkizler her gitti yerde ve ortamda rahat bir şekilde arkadaşlık kurabilir ve uyum sağlayabilir. Kendine çok fazla arkadaş bulduğu için herkesin dilinde ikizler burcu geçtiği mümkündür. Anlaşılması biraz zor bir burç olduğundan genelde insanların kafası karışır ve çözemezler. Onları tek anlayan ve çözenler ise çözdüklerinde zaten çoktan en yakın dostu olmuştur.

Yengeç Burcu

Yengeçler daha çok içtenlik içeren arkadaşlıkları severler. Yardım ederek karşılıklı saygıyı korumayı severler ve arkadaş seçmede bunlar önemli bir etmendir. Sınıf ayrımı yaparak arkadaş seçmez tam tersi tamamen duygularını kullanırlar. Böylece daha güçlü bir bağ etmek isterler ve arkadaşlarından hiç kopmak istemezler. Bir yengeç burcu ile gerçekten iyi anlaşıyorsanız onunla aynı zevklere sahipsinizdir. Duygularını son noktalarda yaşarlar ve bu yüzden de arkadaşlıklarında içtenlik ararlar. Arkadaşları ile anlaşabilmesi için uzun uzun konuşmalarına gerek kalmaz, telefonda saatlerce sohbet etmeyebilirler. Aralarındaki kuvvetli bağ sayesinde birbirlerini rahatlıkla anlayabilirler. Bu özelliğinin yanı sıra yengeçler aslında bazı durumlarda geveze de olabilirler. Yengeç burcu ne kadar çok veriyorsa karşılığında da bunu istemektedir. Egoist bir yapıları yoktur ve çok gururlu insanlardır.

Aslan Burcu

Aslanların arkadaşlığı boğucu değil ezicidir. Mizacı olarak biraz dalga geçmeyi ve ezmeyi severler. Karşılıklı bir dostluğun zevkini tattırmazlar. Olgun olmayan insanlar arkadaşlarını elinde tutmak için çok kırıcı bir tavır sergileyebilir fakat tamamı böyle değildir. Fakat aslan burcuda bu tutumlarının bazen arkadaşlıklarını zedeleyeceğinin farkında olması gerekir. Aslanlar kafasındaki geçenleri fikri sorulsun veya sorulmasın direk söylerler. Aslında bu burç arkadaşlarına karşı çok bağlı ve koruyucudur. Sevimli insanları genellikle yanlarına çekmeyi başarırlar. Aslanlar herkes ile genellikle kolay kolay anlaşamazlar ve uyum gösteremezler. Onlar ile dostluk kurabilen insanlar oldukça enderdir. Onu beğenmeyen kişiler genellikle arkadaşlığını çok uzun sürdüremezler. İlginin üzerinde olmasını ve dikkat çekmeyi çok sever, aslan burcu ile arkadaşlık yapanlar da bundan hoşlanır fakat aslan burcundan daha fazla öne çıkmamanızı tavsiye ederim.

Başak Burcu

Başaklar ile arkadaşlık kurması biraz zordur. Arkadaşı çok olarak görülebilir fakat onun için bunlar sadece tanıdıktır.  Gerçek arkadaşlığın yoğunluğunu ve içtenliğini anlar ve bunu kendi içlerinde yaşar. Onlar dışındakiler bu hissi çok fazla bilemezler. Entelektüel insanlar ile iyi anlaştığı gayet ortadadır. Arkadaş seçiminde çok dikkatli ve seçicidirler. Yanlarına yaklaşılması ve arkadaşlığın geliştirilmeye çalışılması karşısındaki için çok güç bir şeydir. Kendi sorunlarını kendileri halletmeye çalışır bazen çok yakınlarına anlatırlar. Ortamdaki herkesi inceleyip, tanımlayana kadar kendilerini geri planda tutarlar ve tahmin edeceğiniz üzere kolay bir arkadaşlık kurmazlar. Yakın arkadaşlarını kendi seçmez daha çok yavaş yavaş kendiliğinden gelişir. Sessiz bir yapıları vardır fakat çok zekilerdir. Konuştuklarında kendilerini dinletirler ve anlamlı cümleler kurarlar.

Terazi Burcu

Kendilerini birine veya bir şeye ait olarak hissetmek isterler ve bu temel ihtiyaçlarından birisidir. Arkadaşları onlar için nefes kadar önemlidirler. Arkadaşlıkları genellikle neşeli, hareketli ve eğlencelidir. Şehvetten uzak dururlar daha çok ilişkilere ve duygulara önem verirler. Biraz kendisini ağırdan alır ve karşısındaki insana bunu yansıtarak aynı şekilde yaklaşmasını ister. Olumlu özelliklerin birkaçı şunlardır: Terazileri ilginç, enerji dolu ve aranan kişi yapar. Bu özelliklerin yanı sıra kendilerini bir toplumda belli ederler. Konuştuğu herkesin kendisini sevmesini ve arkadaşlık kurabilmesini isterler. Agresif ve kabadayı sevmez o tür arkadaşlıklardan tamamen uzak kalırlar.

Akrep Burcu

Kafalarına göre yaşamayı seven akrep burçları ile arkadaşlık kurabilmek en zorudur. Yalnızlığı tercih eder ve genelde sorunlarını kendi içinde çözmeyi hedeflerler. Akrepler bir ihtiyaç duymadığı sürece arkadaş edinmek istemezler. Cinsel dürtülerini genelde karşılamak isterler ve bu istekler onu başka noktalara götürebilmektedir. Fakat her şeyin sonunda cinsellik de dâhil olmak üzere ucunun sevgiye dokunmasını isterler. Akrepler bazı insanlar için çok ilgi çekici olabilirken bazıları için ise bir o kadar uzak olabilirler.

Yay Burcu

Yaylar çok arkadaş canlısı olabilirler. Şakacı yapısı olan yaylar çok zekidirler. Her çeşit  ve her seviyeden dostları vardır. Onunla arkadaşlık yaparsanız gerçekten hayatta eğlenebilir ve zevk alabilirsiniz. Bir kez bu arkadaşlığı tattığınızda ise arkadaşlığınız seviye atlayıp dostluğa doğru gidecektir. Yay burcunun bulunduğu ortamda sıkıcı bir durum olması çok enderdir genellikle eğlenceli ve neşeli geçer hatta sıkıcı bir durum hiç olmaz da diyebiliriz. Eğer durgun bir yapınız var ise yay burcu sizi alır ve farklı farklı heyecanlar tattırır. Gün sonunda siz de kendinize şaşırabilir ve kendinizi aşırı derecede eğlenirken bulabilirsiniz. Bu kadar eğlencenin yanında önemli konularda da ciddiyetlerini çok iyi koruyabilirler. Eğer bir sorun yaşıyorsanız ve yay burcu arkadaşınız var ise sizin sorunlarını kendi sorunu gibi görüp elinden geldiğince çözmenizde yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Borç edinmeyi severler ve kumara düşkünlükleri vardır bu konuda yay burcuna dikkat etmek gerekebilir.

Oğlak Burcu

İşlerini çok severler ve genelde günlerini buna harcarlar. Bu yüzden arkadaşlık ilişkileri çok fazla ve sağlam olmayabilir. Genel olarak arkadaşları gelip geçicidir ve çok sıkı fıkı olmak istemezler. Fakat onlarda bağları kuvvetli bir dostluk edinebilirler. Oğlaklar kolaylıkla eğlenebilir ve neşeli ortamlarda modu daha da yükseltmek için emek verirler. Sadece yakınları onların duygusal yaşamanı çözümleyebilir. Dışarıdan bakıldığında kararlı, güçlü ve iradeli gözükse de aslında içe dönük, kararsız ve bazı korkuları olduğunu belli etmezler. Bu kendi için yaptığı ve dışarıya bunu yansıtmamak için kullandığı bir maskedir. Gerçek arkadaşları sabır göstererek sadece onları dinleyebilir onun dışında sırlarını çok gizli tutmaktadırlar.

Kova Burcu

En yüksek düzeyde arkadaşlık kovada mevcuttur. Arkadaşları ile sıkı bağ sağlayarak bütün coşkularını onlarla yaşarlar. Arkadaşları için elinden gelenleri yaparlar ve kötü insanlardan uzak durmayı tercih ederler. Güvenilir ve eğlenceli bir yapıları vardır. Arkadaşları çok fazladır ve genelde çevresindekiler kova burçlarının karakterini kendine yakın bulurlar bu sayede onunla arkadaşlık kurmak isterler. Dostları ile birlikte duygularında, işlerinde ve yaptığı her şeyde daha başarılı olduğuna inanır ve yanından arkadaşlarını asla eksik etmezler. Değişik arkadaşlarla farklı şeyler yaşamayı çok severler bu sayede her sınıftan, her seviyeden arkadaşları olur ve hepsine uyum sağlayarak iyi geçinebilirler.

Balık Burcu

Arkadaşlıkta her zaman en iyisini ve kendine en uygun olan insanı aradıkları için çevresindeki insanlarda sürekli bir kusur bulurlar ve her zaman hayal kırıklığına uğrarlar. Bir kişide yani yakın dostunda aradığı özellikleri zaman içerisinde bulamayınca onun doğru kişi olmadığını düşünür ve ona karşı olan ilgisini kaybeder. Sadece bazı durumlarda isteklerinin anlamsız olduğunu ve yanında olan dostunun onun için en iyisi olduğunu fark eder ve çok güçlü bağlar da kurabilirler. Sevgi olmadan arkadaşlık kurmak istemezler ve arasındaki dengeye çok önem verirler. Eğer birisi azalırsa diğeri de değer kaybeder.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir