Balık Burcunu Hangi Gezegen Temsil Ediyor?

balik-burcu

Zodyak’ın son burcu olan balık Neptün gezegeni tarafından yönetilir. Neptün derin okyanus mavisi rengidir. Güneş’in etrafında dolaşması 100 yıldan fazla sürer. Ortalama her burçta 14 sene kalır. Neptün çoğunlukla kafa dalgınlığı, kafa karışıklığı, aldanma durumlarını yaşatır. İnsana aşırı hassasiyet verir. Neptün balık burcu olan insanların maneviyatı yüksektir. Romantizme bayılırlar, adeta sanat için yaşarlar, hüzün barındırırlar. Şefkat liderdir ve 6 hisleri de çok yüksektir

Neptün balık ise maddi dünyadan manevi dünyaya geçiş temsil eder. Balık burcu aynı zamanda Jüpiter tarafından yönetilir. Neptün için son derece sevecen, idealist ve üretken diyebiliriz. Bu gezegenin olumsuz etkileri de vardır. Kendini eleştirir ya da ağır yıkımlar yaşar. Aynı zamanda ilaçlara ve medyaya bağımlı olurlar. Balık burcu çok üretken olduğu için bu burç olan insanlar hayal gücü yüksek olan insanlardır. Dans etmeye, film izlemeye, sanat ile iç içe olmaya bayılırlar. Ruh halleri belirgin değildir. Bazen gizemli olurlar, en iyi fikirleri akıllarına uykudayken gelir. Yatağının yanında günlük bulunan birini görürseniz bu balık burcudur. Kendini çoğu zaman çaresiz hisseder ama yine de güçlüdür. Kendi gücünü deneyimlemenin en iyi yolunun başka insanlara yardım etmek olduğunu düşünürler.

Jüpiter Balık Burcunda Olduğu Zaman Neler Yaşanır?

Balık burcunun bir diğer yönetici gezegeni olan Jüpiter burcudur. Genişletmeyi, bilgiyi öğrenmeyi temsil eder. Güneş’in etrafında 12 yılda bir dolaşır. O yüzden her burçta 1 yıl boyunca bulunmuş olur. Jüpiter aynı zamanda büyümek ve büyütmek anlamına gelir. Birçok konuda bunu yaşayabiliriz parasal anlamda, yurtdışı işlerinde, hukuki konularda bolluk ve bereket, büyümeler ile karşılaşmak söz konusu. Jüpiter balık burcunda çok güçlüdür. Öyle ki sizi umut dolu bir geleceğin olduğuna inandırır, teslimiyete çağırır. Biraz daha abartmayı temsil eder. Yaşama dair gerçeklikleri bazen kaybedebiliriz.

Balık Burcu Astrolojide Neyi Temsil Eder?

Eski Yunan mitolojisinde tanrıların en korkuncu, bir gün Tanrıların evi olan Olympos’a saldırıyor, tüm Tanrılar da hayvana dönüşüp kaçıyorlar, Athena dan sonra bu olayı ölümsüzleştirmek için balık burcunu iki balık figürünün ters durması olarak sembolize etmişlerdir. Sembol olarak biri kuzeye biri güneye bakan iki balık mevcuttur.

Yönetici gezegeni Neptün, elementi ise sudur. Bu yüzden yaşamın sonunu temsil eder. Yani teslimiyeti ve dünya olayları artık sonuna geldiğini vurgular. Son burç olduğu için her şeyi hissedeceğini İnanılır. Aslında kendinden önceki bütün burçların bir özeti olduğu düşünülür. Sonsuzluğu simgeler, alçakgönüllü tavırlarıyla başarılarını kimsenin gözüne sokmadan kendileriyle gurur duyarak yaşamaya çalışırlar. Balık burçları başarılı olur.

Kapalı bir kutulardır. Dışarıdan sakin görünürler ama içten içe ne yaşadıkları kimse tarafından tahmin edilemez. Duygusal yapıları çok baskındır, rahatlarına ve evlerine oldukça düşkünlerdir. Oldukça romantik yapıları ve duyguları en üst seviyede yaşamaları bazen kendilerini ilişkilerinde zorlayabilir. Etrafındaki insanlara karşı kibarlardır, takdir edilen kişilerdir. Çoğu zaman eğlenceli olarak görülürler insanlar tarafından.

Balık burcu içten içe hırslanır, istediği şeye ulaşmak için her şeyi yaparlar. Çevresindeki insanların enerjilerinden çok fazla etkilenirler. Bu yüzden yanlarında hep neşeli insanların olmasını isterler. Kendilerini iyileştirebilecekleri tek kişi yine kendileridir çünkü kendi içlerine döndükleri zaman neyi niye yaptıklarını algılarlar ve bunun için çözüme ulaşmaya çalışırlar. Balık burçları çok değişken ve kararsız halleri vardır balık burçlarının. Çünkü simgesi de bir yönünü kuzeye bir yönünü güneye bakar. Karar vermekte oldukça zorlanırlar.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir