Burçlar ve Özellikleri

Burçlar ve özellikleri

İnsanlar, binlerce yıldır evrenin hareketlerini ve gizemlerini keşfetmeye çalışmış, bu bağlamda yıldız sistemindeki gezegenleri bazı değişikliklerini keşfetmeye çalışmışlar. Özellikle dünyamıza yakın gezegenlerin baş döndüren hareketleri, astroloji ve astronomi ile yakından ilişkilendirilmiş ve bu hareketlerin burçların kaderlerine etki ettikleri izlenimlerine varmışlardır. Bununla beraber bazı burçların kendilerine has özellikleri ve diğer burçlardan ayrılan bazı yanları ortaya çıkmıştır. Bu özellikler, başka bir burcu olan kişilerle olan etkileşimi olumlu veya olumsuz olarak doğrudan etki ediyor. Burçlar ve özellikleri hakkında genel bir bakış olarak:

Koç Burcu: Bu burcu, diğer burçlardan ayıran en büyük özelliklerinden birisi, hayatı dolu dolu yaşamaları ve enerjilerinin hiç bitmemesi. Heyecanlı ve bir o kadar da yaratıcı bir ruha sahip olan Koç’lar, üretken ve çok verimli olabilirler. Bazı durumlarda bir şeyleri abartma, kendilerini daha büyük göstermeye çalışma ve bencil tutumlar sergileme durumları da söz konusu olabilir.

Boğa Burcu: Venüs’ün burcu Boğa, idealist ve mantıksal yaklaşımları gibi özellikleriyle tınılırlar. Bunun yanında diğer insanlara yardım etme konusunda çekingenlik göstermemeleri ve ikili ilişkilerde kurdukları güven duyguları, onları diğer burçlardan ayıran önemli bir artıdır. Para kazanabilme yetenekleri konusunda üstün sayılabilirler. Doğru yatırım ve kazanç onlar için bir tesadüf değildir. Çünkü Boğa burcu, bu konuda doğuştan yeteneklidir.

İkizler Burcu: İkizler burcu Merkür’ün hareketlerinden doğrudan etkilenirler. Yaptıkları işi herkesten daha hızlı adapte olabilir ve işin üstesinden rahatlıkla gelebilirler. Odaklanma sorunları olmaması onları birkaç işi aynı anda yapabilme özelliği sağlar. Plan kurma ve olaylara soğukkanlı bir şekilde görebilme özellikleri de vardır ancak kötü sayılabilecek özellikleri de vardır. Örneğin herhangi bir konu hakkında bilmiyorum kelimesini çok fazla kullanmazlar. Bunun yerine biliyormuş gibi davranabilir ve karşısındaki insanları manipüle etmeye çalışabilir.

Yengeç Burcu: Dünyanın uydusu Ayın burcu olan Yengeç, dişil bir su burçtur. Yengeç burçları hassas ve bir o kadar alıngan oldukları için, onlar tarafından yanlış anlaşılmak çoğu zaman sizin değil onların sorunudur. Aynı zamanda mükemmeli ararlar ve karşısındaki insanlardan da aynı tepkiyi ve özeni beklemeleri onların zor bir burç olmasına sebep olur. Genel olarak her zaman ılımlı, anlayışlı ve çevresindeki insanlara anlayışlılardır ancak bu ruh halleri hiçbir gerekçe olmadan değişebilir. Onları üzmekten ve onlara hata yapmaktan kaçınmalısınız, çünkü onlar affetme konusunda pek iyi değiller. Tartışmayı ve uluorta insanlarla atışmayı sevmezler. Hassas ve kırılgan yengeçler için geçinilmesi zor denilebilir.

Aslan Burcu: Gezegeni güneş olan Aslan burcu, lider kişiliği, aykırı yapısı ve öne çıkan karakteriyle bilinir. Bu tip özelliklerinden ötürü çevresindekilerin yaşamlarına müdahale etme gereksinimine girebilirler. Her şeyi bilen tavırları, bencil ve gururlanmayı seven kişilikleri, onları her şeye karşı muhalefet olmaya iter. Her istedikleri olsun isterler. Takım çalışmalarında lider vasıflarını taşırlar ve iş organizasyonları konusunda iyilerdir. Genel manada olaylara iyi yönden bakarlar ve somurttukları çok fazla görülmez. Aslan burcunun en büyük eksisi, eğitimsiz olduğu konularda dahi öne çıkma çabasıdır.

Başak Burcu: Başaklar değişken bir kişiliğe sahip toprak burcudur. Gezegenleri yöneticidir ve bu onların kişiliğine de etki eder. Başak burcu incelemeyi ve araştırmayı sever. Çalışmak hayatlarının odak noktasını oluşturur ve çalışkanlardır. Mantıksal bir bakış açısı olan Başak burcu, karşısındaki insanları yeri geldiğinde kırmasını ve geri çevirmesini bilen, soğuk yapılı bir burçtur.

Terazi Burcu: Venüs’ün burcu Terazi için bir kararsızlık timsali demek, kelimenin anlamına uygun bir tanım olacaktır. Terazi burcunun tarif edilemez bir çekim kuvveti vardır. Terazi burcunun baskın özellikleri arasında içine girdiği ortamları pozitif yönde değiştirmeleri kabul edilebilir. Tartışmasını ve zekâsı ile karşısındakileri yenmeyi iyi bilir ancak bunu son seçenek olarak kullanmayı tercih ederler. Başarıya giden yolda hayalperest bir tutum izlemek yerine kolay yolu izlemeyi tercih ederler. Terazi burcu aldığı karardan ne kadar emin olsa da onay beklerler. Terazi burcu aşk, mantık, bilgeliği eşitlediği gibi değişken bir ruh haliyle de tınılır.

Akrep Burcu: Sabit kişilikli su burcu olan Akrep’ler, kendilerine has belirgin özellikleri taşıyan bir burçtur. Akrep burcu bir şeyi ya çok ister ya da hiç istemez. Sevgiyi ve nefreti uçlarda yaşar. Diğer insanlara yüksekten bakan tiplerden haz almaz ve bu tipleri uluorta ezebilirler. İnsanlara kolay kolay inanmazlar ve güvenlerini kazanmak çok zordur.

Yay Burcu: Başarılı olamayacaklarını düşündükleri işlere girmezler ancak yaptıkları her işi layıkıyla yapar ve üstesinden gelebilirler. Yaşadıkları tecrübelerden ders almasını bilirler ve yaşamlarının belli bir noktasında aykırı hareketler sergileyebilirler. Yay, özellikle gençlik dönemlerinde ilgi çekebilmek için farklı şeyler yapabilirler. Her şeyi merak eder çabuk sıkılabilirler ve risk almayı severler.

Oğlak Burcu: Satürn’ün toprak burcu oğlak, hayatı yaşamaktan çok geleceğe odaklı bir hayat sürerler. Bilinmezlik ve önünü görememek onlar için yıkıcı etkiler doğurabilir. Oğlaklar, güvenilir olmalarıyla tınılır ve güçlü bir iradeleri vardır. Kendilerine has en büyük özelliklerinden biri, zevkli bir tasarım anlayışı olmasıdır.

Kova Burcu: Kovalar kendi bildiklerinin en iyisi olduğunu düşünen, dik kafalı ve inatçı huylarıyla tanılan bir hava burcudur. Fikirleri sabit ve değiştirilmesi zordur ancak genel olarak eşitliği savunan, adil bir yapıdalardır. İnandıkları ilkelerden vazgeçmezler. Yeni uğraşları ve keşifleri severler. Bu onları her zaman bir arayış içerisine sokar.

Balık Burcu: Değişken karakterde bir su burcu olan Balık, cömert ve mutlu etmeyi seven bir yapıdadır. Kararlarında vicdan ağır basar. Sadakate ve doğruluğa da çok önem verirler. Hayal dünyaları çok gelişmiştir ancak gene de girdikleri çoğu ortamda adapte sorunu yaşamazlar. Genelde sakin bir kişilikleri vardır ancak sinirlendikleri zaman kırıcı olabilirler.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir