Başak Burcu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

basak-burcu

Başak burçları, yönetici gezegeninden dolayı daima bilgiyi ararlar. Zekâlarını kendilerine yardımcı olan, kendi vücutlarının içindeki ikinci bir birey gibi görürler. Pratik zekâya sahiptirler. Pratik zekâ ve akıla oldukça önem verir, karşısındaki insanın da bu karakteristik özelliklere sahip olmasını isterler. Çalışkan ve pratik olan başak burçlarının, hayattaki en önemli parçalarından biri de çalışmaktır. Güvendikleri ve samimiyetine inandıkları kişilere kapılarını sonuna kadar açar, her konu hakkında bilgi verir ve yardımcı olmayı ister.

Başak burçları oldukça detaycı ve mükemmeliyetçi özelliklere sahiptir. Detayların içinde kaybolmalarının yanı sıra, yaptıkları herhangi bir işin mükemmel olması için varını yoğunu ortaya koyarlar. Bu mükemmeliyetçilik, sadece iş içinde geçerli değildir, hayatlarının her alanında mükemmeliyetçilik ön plandadır.

Burçlar dünyasında titizlik ve temizlikle ön plana çıkan başak burcunun genel özellikleri şu şekildedir:

  • Grup: Toprak grubu
  • Yönetici Gezegen: Merkür
  • Şanslı Sayı: 5
  • Şanslı Gün: Çarşamba
  • Şehirler: Paris, Kudüs, Bostoni
  • Renk: Açık sarı, açık mavi ve turkuaz
  • Uğurlu Taş: Zebercet, mavi necef, mavi kristal ve mavi safir

Başak Burcu Erkeği Özellikleri

Başak burcu erkeği oldukça zeki ve pratik bir akıl yapısına sahiptir. Çok zeki olmalarına rağmen pek de atılgan bir özellikleri yoktur, çekingen ve utangaçlardır. Her zaman neşe dolu, eğlencelidirler. Girdikleri ortama çabuk uyum sağlar, insanları güldürmeyi başarır. Çok enerjik bir karaktere sahiptirler. Başak burcu erkeğinin en önemli özelliklerinden birisi de çalışkan ve hırslıdır. Kolay kolay pes etmez, yenilgiyi kabul etmez.

İnatçı bir yapıya sahip oldukları için kendi bildiği doğrunun peşinden gitmekten hiç çekinmezler, bu konuda insanların fikirlerini ya da açıklamalarını dinleme gereği duymazlar, inatçıdırlar. Ailesine ve akrabalık ilişkilerine önem verir ancak kendisine de önem verilmesini ister. Ailesi için elinden gelen bütün fedakârlıkları yapmaya hazırdır. Aile büyüklerine gerektiği saygıyı göstermekten kaçınmaz, onlara güven verir, davranışlarını ona göre hazırlar.

Başak burcu erkeği özgürlüğüne düşkündür, özgür olmayı ve yaşamayı oldukça sever. Mükemmeliyetçi olmayı da. İnsanlar tarafından kısıtlanmayı hiç sevmez, buna karşı çıkar, tepkisini ortaya koyar.

Başak Burcu Kadını Özellikleri

Başak burcu kadını, sorumluluk sahibi bir kadındır. Sorumlu olduğu konunun üzerine düşer, boşlamaz. Çok hırslı bir yapıya sahiptir, bu sayede oldukça çalışkan ve başarılıdır. Kıskanç bir yapıya da sahiptirler. Sürekli kıskanır, bundan dolayı kıskandığı kişinin önüne geçmeyi hedefler, bunu da çoğu zaman başarır, yenilgiyi kabullenmez.

Yeri gelince aşırı komik ama yeri gelince de bir o kadar sert olan başak burcu kadını, bir hayli komiktir. Komik olduğu kadar duygusaldır da. Başarıya asla doyamaz, asla sabit olarak bir yerde durmaz, aynı adımları saymaz. Gözü daima daha yüksektedir, sürekli zirveye çıkmaya çalışır. Detaycı ve araştırmacı bir yapıya sahiptirler, sürekli araştırır, kendisini geliştirmeye çalışır.

Başak Burcunun Yükseleni

Kişinin görünüşünü etkileyen yükselen burçları, hesaplanma istatistiğiyle ortaya çıkan bir durumdur, başak burcu olan herkesin yükseleni farklı olabilir, günler ve saatler önemlidir. Kişinin sahip olduğu yönetici gezegeninin yanında, aya da bağlı olan yükselen burçları, kişinin doğum anını ve ufuk çizgisini de kapsamaktadır. Kişinin yükseleni hesaplanırken en önemli unsurlar ise şu şekildedir; cinsiyeti, doğum saati, doğum tarihi ve doğduğu yerdir. Peki, başak burcu yükseleni nasıl hesaplanır?

Başak Burcu Yükseleni Nasıl Hesaplanır?

22 Ağustos ile 23 Eylül tarihleri arasında doğmuş olan kişilerin yükselen burçları, saat ve dakika aralığına göre hesaplanır. Bu aralıkların bir kısmı şu şekildedir: 24 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arası;

  • 00:00 ile 02:00 saatleri arasında doğan kişilerin yükseleni yengeçtir
  • 02:30 ile 04:30 saatleri arasında doğan kişilerin yükseleni aslandır
  • 05:00 ile 07:30 saatleri arasında doğan kişilerin yükseleni başaktır
  • 08:00 ile 10:00 saatleri arasında doğan kişilerin yükseleni terazidir

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir