Başak Burcu Hangi Ay?

basak-burcu

Astrolojide her burçta olduğu gibi başak burcunda da belli bir ayı kapsama alanına alıyor. Peki, başak burcu hangi ay? Zodyak takvimi esas alındığında bu tarih eylül ayını gösterir. Doğum yılı bu ayı içine alan başak burcu sahipleri, belirli günler dâhilinde kendilerini daha da iyi hisseder. Bunun sebebi gezegenlerin güncel konumlarıdır. Bu konumlar baz alındığı takdirde birçok bilimsel veri elde edilmekte. Bu bilgileri de yorumlayıp bir astrolog süzgecinden geçirmek, doğruluk payı adına alınmış en iyi karar. Yukarıda bahsi geçen gezegenlerin konumu her zaman yüz güldürmeyebilir. Bu konumlar, başak burcunun lehine de işleyebilir. Bunun için önceden etraflıca bir araştırma yapmakta fayda var.

Başak-Yengeç Uyumu

Başak ve yengeç burçları birbiri içinde neredeyse en uyumlu burç çifti denilebilir! Çünkü her iki burç sahibi de olaylara duygusal mantık çerçevesinde bakıyor. Bu da aradaki uyumun artmasına ve daha çok bağlanılmasına sebep oluyor. Dolayısıyla burç sahipleri için başak- yengeç uyumu önemli bir yeri kapsıyor. Üstelik yalnızca bununla da sınırlı değil! Yengeç burcu sahipleri, sevdiği kişilere karşı kibar bir yaklaşım sergiler. Bu yaklaşım, başak burcu sahiplerinde de olduğu için aradaki iletişim oldukça iyi ilerler. Aynı zamanda her iki burç sahibinin de anlayışlı olmaları, diğer maddeleri destekler niteliktedir. İlişki kuracağınız insanla olan uyumunuzu göz önünde bulundurmanız lehinize bir karar olacaktır. Başak burcu ile uyumu oldukça fazla olan burç grupları da aşağıdaki gibidir,

  • Başak burcu-Boğa burcu
  • Başak burcu-Koç burcu
  • Başak Burcu-Oğlak burcu
  • Başak burcu-Yengeç burcu

Başak Burcunun Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Her burç grubunda olduğu gibi başak burcunda da olumlu ve olumsuz yönler vardır. Bu özellikler kişiden kişiye değişkenlik gösterse de genel anlamda kabul görmüş özelliklerdir. Başak burcu menzilinde çoğunlukla görülen bir özellik var. Örneğin ‘’Titizlik’’ . Bu, kimi burç sahiplerine göre olumlu bir özellik olsa da bir diğer kısım bunu olumsuz olarak nitelendirebilir. Siz de aşağıdaki tabloyu esas olarak yorumlamada bulunabilirsiniz.

Başak Burcunun Olumsuz Özellikleri

Başak burcunun olumsuz özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Takıntılı derecede temiz ve titiz olmaları.
  • Yoğun azim duygusu sebebiyle fazla rekabet içinde olmaları.
  • Yüksek öz güvenleri yüzünden ilk başta olumsuz ön yargı toplayabilir.
  • Duygusal mantık, kendilerini yıpratabilir.

Başak Burcunun Olumlu Özellikleri;

Başak burcunun olumlu özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Çevresindekilerle iletişimi güçlüdür.
  • Diplomat kişiliğiyle lider konumundadır.
  • Anlayışlı ve kibar tavrıyla çevresine karşı saygınlık kazanır.
  • Başarılı işleriyle etrafındakilerden övgü toplar.

Başak Burcu Sizden Ne İster?

Başak burçlarını genel anlamda her zaman tek çatı altında topladık. Peki, başak burcu sizden ne ister? Gelin, hep birlikte öğrenelim. Başak burçlarının temel özellik prensiplerine dayanarak yorum yapabilirsiniz. Her şeyden önce bu yorumun objektif olması çok önemli! Örneğin aslan burcu grubu başak burçlarıyla ufak sürtüşmeler yaşayabilir. Bu sebepten ötürü kişisel olarak yorum yapmak pek doğru olmayabilir. Fakat bilinenin aksine başak burcu, anlaşamadığı burç gruplarıyla anlaşmaya başlayabilir. Bu durum tamamen kişisel burç gruplarına göre şekillenir. Başak burcu, genel olarak kendisiyle iyi anlaşabilecek biri ister. Onun gibi anlayışlı, dik duruşlu ve kararının arkasında duran birini düşünür. Bu düşünceyle birlikte kişinin kişisel bakımından tutun titizliğine kadar uzun bir süzgeçten geçirir. Başak burçları en küçük ayrıntıya bile dikkat eder. Bu ayrıntıları geniş resme aktararak etraflıca bir karar erme süreci gerçekleştirir. Başak burçları, bu aşamada ince eleyip sık dokur. Dolayısıyla temkinli davranmak bu noktada size fayda sağlar. Unutmayın, başak burçlarıyla iyi anlaşan burç grubundaysanız iletişimde zorluk çekmezsiniz. Fakat başak burcuyla uyumsuz bir burç gurundaysanız da endişelenmeyin! Gerekli maddeleri takip ettiğiniz sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir