Boğa Burcu Hangi Ay?

boga-burcu

Zodyak takviminde toplamda 12 burç vardır, bu burçlardan 2.burcu boğa burcudur. Aynı zamanda Zodyak takviminde burçlar su hava toprak ve ateş olarak 4’lü gruplara ayrılmışlardır. Boğa burcu toprak elementine sahiptir ve boğa burcunun yıldızı ise Venüs’tür. Boğa burcu hangi ay konusunda belirlenmiş aylar ise Nisan, Mayıs ayları arasındadır.

Klasik takvime göre 12 burç vardır fakat söylentiler ile beraber 13.burcun çıkması ile birlikte boğa burcunun ayı Mayıs ve Haziran ayına kaymaktadır. Astroloji uzmanları henüz kesin bir şey demeseler de bir ihtimal burçların değişme durumu olabilmektedir. Boğa burcu kadını ve erkeği ve yükseleni boğa olan kişiler özelliklerini genel olarak taşırlar.

Boğa Burcu Doğum Tarihi

12 burcun hepsi de farklı doğum tarihlerine sahiptir, burçların başlangıç ve bitiş ayları vardır ve iki ayın birleşiminden oluşmaktadır. Boğa burcu hangi ay diye soranlar için tam olarak doğum tarihi 21 Nisan ve 21 Mayıs arasında doğan herkes boğa burcu olarak belirlenir. Geçiş dönemleri olan bu tarih aynı zamanda 20 Nisan ayına denk gelen koç burcu ve 20 Mayıs ayına denk gelen ikizler burcunun özelliklerini boğa burçları yansıtmaktadır.

  1. burcun yani yılan burcunun ortaya çıkması ile beraber boğa burcunda doğan kişilerin yenilenen takvimde 13 Mayıs ve 21 Haziran arası kaydığı söylenmektedir. Bu durum henüz kesinleşmemiştir fakat bu kayma sonucu ile beraber burcunuz değişikliğe uğrayabilir.

Boğa Burcu Gezegeni Nedir?

Boğa burcu gezegeni olan Venüs, sevgi ve güzelliği temsil eden bir gezegendir. Venüs gezegeni zevklerine düşkündür aynı zamanda Venüs efsanevi dişi bir gezegen olarak söylenir ve uğradığı burçların hayatlarına güzel enerjiler kadar. Venüs aynı zamanda terazi burcunun da yöneticisi olmaktadır ve boğa burcu ile beraber terazi burcuna daha bir etkili özellik verir.

Venüs her ne kadar iyi bir gezegen olsa da Güneş gezegeni kadar hayat veren bir gezegen değildir fakat Venüs güneş gezegeninden daha heyecanlıdır ve kişilerin hayatlarına pek çok heyecanlar katmaktadır. Venüs gezegeninde 1 gün 1 yıldan uzun bir süredir ve yeryüzündeyken güneş battıktan sonra görülebilir. Boğa burcu kadını Venüs ile güzelleşir ve enerji dolu hale gelir.

Boğa Burcu Gezegeni Venüs Başka Hangi Burçlara Etki Eder?

Venüs gezegeni temel olarak boğa burcu ve terazi burçlarını etkiler aynı zamanda yükselen boğa ve yükselen terazilerde Venüs gezegeninden etkilenmektedir. Bunun dışında hangi burçtan olursanız olun fiziksel çekiciliğinizi mutlaka Venüs gezegeninden alırsınız. Venüs gezegeni her yıl burçlara uğrar ve belirli bir süre her burçta kalır. Bu sayede Venüs gezegeninin etkilerini anladığınız zaman sizin burca geldiğini de anlarsınız.

Her gezegen, burçlara farklı özellikler verirler ve Venüs gezegeni, insanların doğum haritasında onları güçlü ve fiziksel olarak çekici kılar. Boğa burcu hangi burçlarla anlaşır ve anlaşamaz durumları da gezegeni ile alakalıdır. Venüs gezegeninin güçlü olarak etkilediği bir diğer burç ise balık burcudur. Venüs gezegeni balık burcu için en kaliteli özelliğini oraya kolar. Sanat cemiyetinde tanınmış ve güzelliği ile tanınmış birçok kişi Venüs gezegenine ait olan Boğa, terazi veya balık burcu olmaktadır.

Boğa Burcu Gezegeni Venüs Hangi Burçlara Etki Etmez?

Venüs güzellik ve heyecan saçar fakat Venüs gezegeninin uyuşmadığı bazı burçlar vardır. Bu burçlardan biri başak burcudur, Venüs başak burcuna geldiği zaman olumlu enerjiyi rahat bir şekilde veremez ve başak burcuna rüküşlük ve ikili ilişkilerinde ayrıntılara fazla takılan kişilere dönüştürür. Venüs başak burcunda güçsüz olduğu için güzelliklerini iyi bir şekilde başak burcuna yansıtamaz.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir