Koç Burcu Doğal Taş Hangisidir?

koc-burcu

Burçları merak edenler olduğu gibi burçlara uyumlu taşları da araştıranlar konu hakkında bilgi almak istiyor.

Burçların taşları konusunda Koç burcu ile uyumlu olan taşları sıralayıp kısa bilgiler vermeye çalışalım:

Koç Burcu Doğal Taşları

Koç burcu ile uyumlu doğum taşları:

Mart ayı: Akuamarin, Kan Taşı

Nisan ayı: Elmas, Kristal Kuvars

Koç Burcu İle Uyumlu Burç Taşları:

  • Anyolit taşı
  • Akuamarin
  • Aventurin
  • Kan Taşı
  • Jasper
  • Kaplan Gözü
  • Sitrin
  • Kristal Kuvars
  • Elmas
  • Zümrüt
  • Granat – Lal taşı
  • Hematit
  • Yeşim
  • Oniks
  • Yakut

Bu taşlar içinde Koç Burcu Doğal Taş Bileklik konusu da araştırılır. Koç burcuna mensup olan kişiler alıp kullanacakları bileklikler ile ilgili uyumlu taş özelliklerine dikkat ediyor.

Opal

Kuvars taşları ailesinin bir üyesi olan opal, içinde bulunan renkli parçacıklar ile göz alan ve ilgi çeken bir özellik gösterir. Opal taşının duygusal ve mantıksal konular arasında sıkışmış olanlara çözüm getirme özelliği bilinir. Opal taşını bulunduran kişi, zihinsel açıklık ve sakinlik elde etme imkanı yakalar. Küçük çaplı sorunları büyüten ve bunlardan ötürü farklı problemler yaşayan koç burçları, opal taşından fayda göreceklerdir.

Yakut

Yakut, doğal taşlar içinde oldukça değerli oluşu ile bilinen bir taştır. Dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon bozukluğu gibi rahatsızları gidermekte yardımcı bir yanı vardır. Kötü enerjileri azaltıp ortadan kaldırma özelliği ile bunlara karşı adeta bir kalkan görevi üstlenir. Kişideki bencillik hissini uzaklaştırır, dayanışma eğilimini güçlendirerek olumlu bir etki yansıtır.

Jasper

Japsis ismi ile de bilinen jasper taşı; yeşil, kiremit kırmızısı, gri ve mavi olarak karşımıza çıkabilir. Halk arasında çakmak taşı ismi ile de bilinmektedir. Birçok desen içinde yer alan jasper taşının inanç ve kararlılığı simgelediği düşünülür. Çok sık ilgi dağınıklığı ve kararsızlık gibi sorunlarına sahip olan koç burçları için faydalı taş özelliği gösterir. İnatçı kişilikleri ile öne çıkan Koçlar için sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Jasper taşı bilekliklerde yaygın olarak kullanılması ile bilinir.

Koç burcu olanlar bileklik alırken jasper taşının bu özelliklerine dikkat etmelerinde fayda vardır.

Granat (Lal)

Lal taşı olarak bilinen granat taşı, farklı renk ve opaklıkta bulunabilir. Daha çok açık kırmızı renk ve yarı saydam bir nitelikte görünürler. Granat taşı, unutkanlık sorununa karşı etkilidir. Unutkanlığın azalmasında aktif rol üstlenmesi ile öne çıkar. Kullanan kişinin bedenine kuvvet verdiği ve kişideki cesaret hissini harekete geçirir. Kişilerde oluşabilecek boşluk hissinin dengelenmesinde yardımcıdır.

Hematit

Hematit taşı dış görünüşü itibari ile oldukça asil duran bir taş özelliğindedir. Metale benzeyen, parlak, cilalı bir görünüme sahiptir. Bu özelliği ile tespih ve bilekliklerde çokça kullanılan bir doğal taş durumundadır. Hematit taşı hisleri dengelemeye, cesaret ve olgunluğu harekete geçirmekte çokça fayda sağlar. İnadı ile öne çıkan Koçlar için çevrelerindeki kişiler ile ara sıra yaşayabilecekleri sorunlarda çözüm ve ortam sakinleşmesine katkısı vardır.

Sitrin

Sitrin taşı sarıdan açık kahverengiye doğru değişebilen bir renk çeşidine sahiptir. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen zararlı bağımlılıklarından kurtulması için etkili bir destekçidir. Negatif hisleri uzaklaştırarak kişideki pozitif hisleri harekete geçirme özelliğine sahiptir. Baş ağrısı ile çok sık karşılaşan kişilerin ağrılarının dinmesinde etkilidir. Koçların sabırsızlıklarında denge sağlayarak sakin bir zihin yapısının oluşmasına destek olur. Yaşanan uyku problemlerini çözüme kavuşturmada da etkilidir.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir