Koç Burcu Gezegeni Hangi Gezegendir?

koc-burcu

Her burcun bir yönetici gezegeni vardır ve aslında burçların özelliklerini, günlük, haftalık ve aylık hal ve hareketlerini belirleyen, gezegenlerin hareketleridir. 21 Mart ve 20 Nisan arasında doğan koç burçları elementi ateştir. Fakat bir önemli olan konuda koç burcu gezegeni hangi gezegendir sorusudur ve Marstır. Aslında doğan kişilerin gezegeni kendi içerisinde detaylara ayrılmıştır,

Eğer koç burcu tarihi konusunda ilk 10 gün içerisinde doğduysanız Mars gezegenindensinizdir eğer ikinci 10 günde doğduysanız güneş ve üçüncü 10 günde doğduysanız Venüs gezegenidir. Bu yüzden koç burcu gezegeni ve diğer gezegenlerin doğum zamanına göre değişmektedir. Mars gezegeni genel olarak koç burcunu yönetse de farklı burçlara uğramaktadır.

Burçların Yönetici Gezegenleri Nedir?

Her bir burcun yöneticisi olan ve oldukça fazla etkileyen gök cisimleri vardır. Gezegenler burçların günlük, haftalık ve aylık durumlarını belirler ve insanların ruh halleri konusunda bilgi verir. Astroloji uzmanları bu ruh hallerini gezegenler ile okuyarak burç yorumları çıkartırlar. Burçların yönetici gezegenleri insanlar üzerinde yarattığı etki hep merak edilen bir durum olmuştur.

Astrolojide gezegenler ve durumları kişilerin kimliklerini, zekasını, ilişkilerini, hayatta kalma mücadelesini, şansları gibi pek çok durumu belli ederler. Astrolojik analizlerde gezegenlerin hareketleri, durumları ve eksenlerinde olan biten durumlar, dünyadaki insanların birçok durumunu belirler.

Koç Burcunun Gezegeni Mars Nasıl Etki Eder?

Gece gezegenlerinden olan Mars koç burcu üzerine geçtiği zaman koç burcunun üzerinde farklı etkiler sergiler. Yaklaşık olarak 45 günlük sürede durur ve marsın yapmış olduğu bu seyahatler koç burcu bireyleri üzerinde farklı etkileri bulunur bu etkiler şu şekilde özetlenebilir,

  • Koç burcu bireyleri bu dönemde birçok zorluk yaşar ve üstlerine huzursuzluk çöker.
  • Stresli durumlar yaşarlar ve aynı zamanda koç burcu tuttuğunu koparan bir burç olur.
  • Koç burçları bu dönemde tam bir savaşçı hale bürünür ve gözüne kestirdiği herkesi alt etmek ister.
  • Koç burçları kadını ve erkekleri tam bir maço tavır takınırlar ve kaba durumlar sergilerler.
  • Zaten güçlü olan koç burçları bu zamanda daha fazla güçlü olur ve kas gücü bir anda artmaktadır.
  • Koç burçları bu dönemde çalışmaya açık burçlardır ve bu sırada pek çok kötü alışkanlıkları çıkabilir.

Koç burçları erkeği ve kadını bu dönemde kötü ortamlardan kaçınmalı ve bir karar verirken detaycı düşünmeye özen göstermelidirler. Bu durumlarda koç burcu her zaman gergin bir durum alır fakat aynı zamanda bu durumda keşfetme güdüsü oldukça kuvvetlidir. Aynı zamanda bu dönemde yaşamdaki hedeflerinde harekete geçilmelidir. Rekabet duygusunu en aza indirmek ve stresi azalmak koç burcunun yapması gereken durumdur.

Koç Burcunun Gezegeni Mars Başka Hangi Burçlara Etki Eder?

Mars gezegeni her yıl mutlaka tüm burçlara uğrar ve yaklaşık olarak tüm burçlarda 45 dakika süre ile fakat bazı durumlarda koç burcu tarihinde daha uzun süreli kalabilme durumu olmaktadır. Aynı zamanda Mars gezegeni, akrep burcu ve koç burcu gezegeni üzerindeki yetkisi büyük olur. Her yıl bu burçlara geldiği zaman en çok etkiyi bu burçlar görmektedir.

Mars gezegeni her ne kadar etkileri kötü olsa da Mars gezgeni cana yakın ve dost canlısı ve fiziksel gücü simgeler. Yapıcı enerjilerin yanında yıkıcı enerjisi de sergiler. İyi bir şekilde dengelenir ve kendini olumlu bir biçimde gösterebilir. Akrep ve koç burcu gezegeni Mars, hırçınlık ve keskin zekayı aynı anda sağlar ve olağanüstü bir kas gücü ve uygulama yeteneği sunar.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir