Kova Burcu Hangi Gruptadır?

Zodyak takvimine göre kova burcu hava grubu burcudur. Yenilenen burç takvimine göre hava grubundaki kova burçları şubat ve mart aylarında doğanlardır. Normalde Zodyak takviminde 12 burç vardır. Kova burcu insanları Zodyak takvimi 22 Ocak- Şubat aylarında olanlardır. Ama 13 burçtan oluşan yeni takvime göre kova burcu insanları 16 Şubat- 12 Mart arasındadır. Yeni burç takvimi günümüzde tepkilere neden olup onaylanmamıştır. Bu yüzden biz Zodyak takvimini kaynak alıyoruz.

Zodyak da bulunan burçların üçü su grubunda, üçü hava grubunda, üçü ateş grubunda ve üçü toprak grubundadır. Toplam 12 burçtan oluşan Zodyak takvimi 4 elemente sahiptir. Kişi burcunu ve hangi grupta olduğunu bilirse kişilik özelliğini Zodyak takviminden kolaylıkla bulabilir.

Hangi Element Grubunda Hangi Burç Bulunur:

Ateş elementi grubu burçları: Aslan burcu, yay burcu, koç burcu

Hava elementi grubu burçları: Terazi burcu, ikizler burcu, kova burcu

Toprak elementi grubu burçları: Başak burcu, oğlak burcu, boğa burcu

Su elementi grubu burçları: Akrep burcu, balık burcu, yengeç burcu

Burç Gruplarının Özellikleri

Hava grubu burçlarının özellikleri olarak başta konuşkan olmalarını sayabiliriz. Konuşkan yapıları sayesinde oldukça hazır cevaptırlar. Yeniliklere açık olan hava burçları için çizilmiş bir sınır yoktur. Cesaretleri ölçülemeyecek kadar fazladır. Zor duruma düştüklerinde pes etmezler çok kısa bir sürede çözüm üretirler. Sorunlarla kolaylıkla baş ederler. Çok konuşmalarının sebebi çok şey bilmeleridir. Onlarda öğrenmenin sınırı yoktur.

Hava burçları en az duygusal olan burçlardan oluşur. Mızmız bir yapıları yoktur. Olanı kabullenerek hayatlarına devam ederler. Tarafsızdırlar, olaya ya da kişilere karşı taraf tutmazlar. Farlı olmayı severler. Duygularını dışarıya belli etmezler. Zeki oluşları akıl yürütme veya tahmin etme özelliklerini geliştirmiştir. Hareketli ortamlardan hoşlanırlar.  Eğer isterlerse her tür insanla anlaşabilirler. Ama istemezlerse çekilmez insanlardır. Kin tutmada üstün başarıları vardır.  Hava burçları adaletlidir. Hak kelimesi onlar için önem arz eder. Hoşgörülü ve yardımsever insanlardır. Hayvanlara ve doğaya da düşkündürler. Sevmedikleri insana bile yardım edebilecek karakterlidirler.

Hava Grubu Burcu Olan Kovanın Özellikleri

Kova burçları hava grubundaki en zeki burçtur. Onun için bir şey icat etmek çok kolaydır. Ya da beş bilinmeyenli bir denklem çözmek kova burcu insanı için kolaydır. Mantık duygularıyla hareket ederler. Belirli bir çizgileri vardır. Onları alışkanlıklarından döndüremezsiniz. Kişilikleri marjinaldir. Girdikleri ortamda kolaylıkla fark edilirler. Kova burcu kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. En ideal arkadaştır. Eğer kova burcu bir arkadaşınız var ise kıymetini bilmenizi tavsiye ederiz.

Zekalarıyla bilinen kova burçları aynı zaman da hoşgörülü ve yardım severdir. Elinden geldiğince yenilikleri oluşturur. Sosyal hayatında da yeniliklere düşkündür. Politikayla ve teknolojiyle uğraşmayı severler. Oluşan probleme çözüm üretmek onlar için çocuk oyuncağıdır. Oluşan sorun başkasına ait olsa bile aynı istikrarla çalışmaya devam eder. Kova burçları kolay elde edilen şeylerden hoşlanmazlar. Onlar için zor olan kıymetlidir. Kova burcu insanını bazen kibirli bulabilirsiniz. Bu çok normaldir ama bunu bilerek yapmazlar. Bilgi birikimleri sayesinde birçok konuya hakimdirler bu yüzden sizinle her konuda konuşup anlaşabilir ve her konuda tartışıp haklı çıkabilir.

Hava Grubu Burçları Hangi Grupla Anlaşır?

Hava grubu burçları yani ikizler, terazi, kova uçarı burçlardır. Onların yanına yakışan kendilerini tam zıttı sakin, planlı, sabit burçlardır. Hava grubu insanı toprak grubu insanıyla anlaşabilir. Bu anlaşma zıtlıkların mükemmelliğidir. Birbirlerini tamamlarlar, idare ederler, anlayış gösterirler. Bu zıtlıkların birlikteliği eğlenceli bir ömrü ortaya çıkarır.

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir