Yılan Burcu Tarihi

yilan-burcu

Astroloji meraklılarının her gün takip ettiği burçlar ile ilgili yapılan NASA açıklaması, burçların sayısı ve tarihleri ile ilgili bir değişikliği gündeme getirdi. Buna göre burç tablosuna Yılan Burcu da ekleniyor ve tüm tarihler değişiyor.

Astrolojideki burçlar tablosunda yılan burcu tarihi ve konumu nedir? Çokça merak edilen Yılan Burcu konusu ile ilgili merak edilen soruların cevabı yazımızda yer alıyor.

NASA’dan Burç Açıklaması

NASA, eksenel devinim olgusu nedeni ile burçları oluşturan takımyıldızlarının 3 bin yıl öncesine göre farklı konumda olduğunu belirterek burç sayısının 12 değil, 13 olduğu bilgisini paylaşınca yeni burcun ismi Yılan olarak belirlendi. Bu açıklamanın bilimsel yanı nedir ve Yılan Burcu diye bir burç var mıdır? Şimdi astroloji meraklıları bu konuyu araştırarak Yılan burcu özellikleri üzerine internette arama yapıyor.

NASA açıklamasının sonrasında burçların tarihinde de değişiklik meydana geldi. 12 burç sistemine göre herkesin bildiği burçlar tarihi de farklılık kazandı. Buna göre oğlak burcunda olanların bir bölümü Yay burcu olurken, bir kısmı da Yay olarak kaldı. Peki bu değişikliğin geçerliliği var mı?

Yılan Burcu Geçerli mi?

Astroloji dünyasında uzun zamandır burçların sayısı üzerine tartışma yaşanıyordu. Burçların sayısının 13 olduğunu belirten bir kesim bulunurken bir grup da burçların sayısının 12 olduğunu savunuyordu. Pek çok gazetede ve internet sitesinde yer alan haberler, NASA’nın yayınladığı bir blog yazısı sonrası gündeme geldi.

NASA blogunda yer alan yazıya göre eksenel devinim nedeni ile Dünya’dan görülen yıldızların 3 bin yıl öncesine göre farklı bir konumda bulunduğu belirtiliyor. Bu durum da burçları meydana getiren takımyıldızlarının hareket içerisinde olduğu anlamına geliyor.

Yılan Burcu konusunu merak edenler Yılan burcu gerçek mi sorgulaması da yapıyor.

Astroloji Bilim Değil!

NASA önceki yıllarda çocuklar için yazılarak resmi sitesinde yer alan bir makalede benzer bir iddiaya yer vermiş, bu konunun bilimi kapsamamasına karşılık Dünya’nın ekseni değiştiği için burçların da değişeceği bilgisine vurgu yapmıştı.

NASA, astronomi bilimi üzerine çalışmalar yaptıklarını ancak astrolojinin ise bir bilim olmadığını ve bilim insanlarının pek çok ışık yılı uzaklıktaki yıldızların, insanların günlük hayatlarına bir etkisi olmadığını bildiklerini de vurguladı.

NASA’dan Ek Açıklama

Birçok platformda yer alan burç haberlerinden sonra NASA konu ile ilgili yeni bir açıklamada yaptı. NASA’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Birkaç yılda bir tekrar ortaya çıkan burçlar değişti haberleri ile ilgili yorumları gördük. NASA olarak burçlarda değişiklik yapmadık. Babilliler 3 bin yıl önce takımyıldızlarını keşfettiğinde 13’üncü burcu boş bıraktı. Biz sadece matematiksel hesaplama yaptık.”

Astroloji aleminde geçerlilik kazanmayan Yılan Burcu diye bir burç resmilik kazansaydı 29 Kasım – 17 Aralık tarihleri arasında doğanlar Yılan Burcu olacaktı. Bunun sonucunda tüm burçların da tarihleri değişecekti.

Geçerli Olan 12’li Burç Sistemi

Halen geçerli olan burçlar ve tarihleri şöyle:

Koç Burcu: 21 Mart – 20 Nisan

Boğa Burcu: 21 Nisan – 21 Mayıs

İkizler Burcu: 22 Mayıs – 22 Haziran

Yengeç Burcu: 23 Haziran – 22 Temmuz

Aslan Burcu: 23 Temmuz – 22 Ağustos

Başak Burcu: 23 Ağustos – 22 Eylül

Terazi Burcu: 23 Eylül – 22 Ekim

Akrep Burcu: 23 Ekim – 21 Kasım

Yay Burcu: 22 Kasım – 21 Aralık

Oğlak Burcu: 22 Aralık – 21 Ocak

Kova Burcu: 22 Ocak – 19 Şubat

Balık Burcu: 20 Şubat – 20 Mart

Yazar: Yorumcu Bey

Uzun zamandır burçlar ve astrolojiye olan ilgimi bir internet sitesi üzerinden sizlerle paylaşmak amacıyla bu siteyi açtım. Çocukluğumdan beri gerek tarot ve kahve falı gerekse burç yorumları konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve insanlarla paylaşımda bulunmaktan keyif alan birisiyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir